יוגה היא תרגול שרירים ונשימה פשוט שמתאים לכל גיל. אפשר לעשות יוגה בישיבה, בשכיבה ובעמידה ולמקרה שאתם מודאגים- ממש לא מדובר בפעילות פיזית מאומצת, הכל תלוי באופן ובמידה בה אתם מבצעים את התרגול, אך יש להיזהר, מחקרים הוכיחו כי תרגול היוגה- ממכר!
מתיחות ונשימות? נשמע לי קל מדי
הרבה טועים לחשוב כי יוגה זה אימון מסיבי שכולל הזעה וכאבי שרירים ביום למחרת אבל האמת רחוקה מהתפיסה הממוצעת. כשאומרים יוגה הכוונה לתרגול המשלב תנועה ונשימה, משמע, כל תנועה מלווה בשאיפה / נשיפה בהתאם לתפקוד השרירים במהלך התנועה. ליוגה רמות קושי שונות, סוגי תרגול שונים וכמובן מדריכים שדוגלים במטרות ספציפיות שונות אך העיקרון בתרגול היוגי נשאר אחיד- המאמץ הפיזי תמיד נשאר בגדר גבולות הנוח והאפשרי; לכל תנוחה של הקלות ותנוחות אמצע שנועדו להקל על השריר ולמנוע עומס וכאב- זו לחלוטין לא מטרת האימון.
דלדול עצם / אוסטיאופורוזיס / בריחת סידן
לאורך השנים העצמות בגוף הופכות לדלילות ושבירות יותר, צפיפות העצם מתחילה להיחלש מיד לאחר גיל 30-35, על מנת לשמור על עצמות בריאות ולמנוע כאבים חזקים מוטב לתרגל יוגה במשך חצי שעה-40 דק' ביום (לא כל יום כמובן). התעמלות בונה עצם היא התעמלות שניתן לבצע במאמץ מינימלי ובכל זאת להגיע לתוצאות מרשימות המסייעות לשיווי המשקל, ליציבה נכונה, גמישות, קואורדינציה, מסת שריר בריאה וחיזוק רצפת האגן אצל נשים.
איך להתחיל לתרגל יוגה?
חשוב מאוד לא להתחיל לתרגל יוגה מבלי להתייעץ עם מדריך מוסמך, הרבה מן התרגילים דורשים דיוק מרבי שרק מדריך מוסמך יכול להקנות. בנוסף לא כל תרגיל מתאים לכל אחד- יש המון דרכים לעדן את תרגול היוגה כך שיתאים לכל מתרגל בכל שלב בחיים, אין כזה דבר מבוגר מדי ליוגה- גם לשבת על הכיסא עם ידיים פרושות לצדדים ונשימות מדודות נחשב תרגול יוגי כאשר עושים זאת בצורה מדויקת ומכוונת מטרה. הדבר הכי חשוב בתרגול יוגה- הכאב הוא לא חלק מהאימון, אם בזמן התרגול אתם חשים כאב עצמות, קושי בנשימה, כאב שרירים יש לעצור מיד, לצאת מן התנועה ולעדכן את המדריך שמיד ימצא לכם אלטרנטיבה נוחה יותר.
אז מצאו לכם סטודיו קרוב למקום מגוריכם, שאלו על שיעור התנסות חינם וצללו לעולם של מתיחות, נשימות ורגיעה, אבל ספורטיבית.